For 50 år siden valgte Helsingør kommune at bevare den historiske bymidte.
Det har gjort Helsingør by til en smuk turistattraktion, og det markeres nu med en interaktiv byrumsinstallation – en udstilling der står på Blomstertorvet i Helsingør.
Herregården Gammel Estrup ligger i Auning og er en af Danmarks bedst bevarede renæssance herregård. Herregården fungerer i dag som museum med over 100.000 besøgende om året. Den nye legeplads er placeret i Herregårdshaven og bliver gratis tilgængelig for alle
Hvordan skaber man levende byrum, når der skal bygges nye boliger og bydele? Det viser Viborg Kommune et fantastisk eksempel på med den nye bydel Banebyen. Her snor Banebyparken sig nu imellem de nye boliger og forbinder byens yderpunkter.
Med StoryTellers lydformidling aktiveres børnenes nysgerrighed både i forhold til natur, historie og sanseleg.
Når man drejer på det røde håndtag på StoryTeller foran Klimatorium – Danmarks internationale klimacenter i Lemvig – skaber man grøn energi og hører om grønne og innovative løsninger på de aktuelle klimaudfordringer.
Langs stisystemet er der nemlig opsat syv StoryTellers link til produktet. Hver StoryTeller giver indblik i forskellige aspekter af området. Ved en kan du høre om, hvordan istiden formede landskabet og bakkerne ved Ådalen, ved en anden om fiskeri i åen i stenalderen, ved en tredje om grusgravens historie og ved en fjerde om billedhuggernes tanker bag deres værker.
Tager man et smut til Silkeborg og besøger Aqua Akvarium og Dyrepark – får man ikke bare en naturoplevelse i og omkring den danske natur – man bliver fyldt med viden og begejstring over hvordan man formidler naturens ægthed. Man har givet naturen en stemme, en duft – et teknologisk formidlingsgreb midt i naturens vildnis.
Sorø har fået en perfekt teknologisk løsning, som bidrager til omdannelsen af rummet til et eksperimenterende og legende sted til kultur, bevægelse og læring
Flere kulturelle institutioner langs den jyske vestkyst er en del af projektet Jernkysten, der formidler kyststrækningens historier på tværs af inde- og uderum gennem lyd. Seks StoryTellers er en del af projektet, der udfordrer den klassiske museumsformidling.
Skoleelever skal ud af klasselokalet og hen til vindmøllerne for at blive klogere på vind, energi og klima på den sjove måde. Det er i korte træk grundidéen bag Energihytten ved Vindtved-møllerne, der er baseret på informationer fra VidenOmVinds undervisningshjemmeside ”De lokale møller & klimaet”
En StoryTeller bidrager til formidlingen i Københavns ZOO ved pingvinanlægget, hvor de karakteristiske humboldtpingviner har hjemme. Med lyd som formidlingsmedie kan både voksne og børn blive inviteret med ind i pingvinernes verden.
Gribskov Kommune igangsatte et samskabelsesprojekt mellem Helsinges butik/erhvervsforeningen Gadekærsforeningen, den lokale Lions afdeling og foreningen Helsinge – Danmarks Bedste Børneby om at skabe en ny legeplads, der ud fra Corona pandemien skulle bidrage til at gøre byens uderum mere attraktivt
Gorm den Gamle sætter gang i nysgerrigheden, da han med sin imponerende udstråling sidder der og skuer ud over området. Han sidder her, i Kongernes Jelling, Nationalmuseet, for at vise vej til alle de spændende oplevelser i området, på sin helt egen unikke facon.
Endnu engang er det lykkes det lille museum – Værftsmuseet i Helsingør – at fortælle den 100 års historie på en ny måde og innovativ måde. Værftsmuseet har installeret yderligere fem StoryTellers i det gamle værftsområde og integreret en sjov aktivitet for børn.
Den teknologiske udvikling er flyttet ind i det pædagogiske arbejde, og derfor skal kommende generationer dannes til at leve i og med teknologien.
I Frederikshavn Kommune arbejder man målrettet med om at inddrage de digitale og teknologiske muligheder i dagtilbuddene. Hele 20 institutioner i kommunen har Energileg-løsninger, der skal hjælpe pædagogerne med at imødekomme disse krav.
I Danmarks første Energihytte i Sæd-Ubjerg link over til den anden case – et innovativt læringsrum, hvor vi gør op med det traditionelle klasseværelse og får elever ud i naturen – finder du en specialdesignet formidlingsvæg
Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så holder vi dig opdateret om nye projekter, produkter og forskning om formidling.
copyright 2019 ® EnergiLeg all rights reserved